www.dan-doors.dkwww.dan-doors.dewww.dan-doors.com

AVR1001F ersÄtter AVR0801F

STIGANDE ENERGIPRISER ÖKAR EFTERFRÅGAN PÅ ENERGIEFFEKTIVA HÖGHASTIGHETSPORTAR

För logistik- och grossistföretag som arbetar med frysvaror finns det en särskilt stor potential till att spara - mycket - pengar på energiförbrukning genom att minimera kylförlusten som uppstår när portarna mellan lagerhallarna öppnas i samband med hantering av varor och förflyttning av frysvaror.

Den perfekta portlösningen är effektivt isolerad och har en blixtsnabb öppnings- och stängningshastighet som både reducerar kyl- och värmeförluster till ett absolut minimum och optimerar trafik och arbetsflöde mellan hallarna. Samtidigt har den intelligent automatik som både minskar öppningstiden och förbättrar säkerheten för medarbetarna genom att anpassa öppningsintervallen för trucktrafiken så att porten öppnar i tid och stänger när trucken har kört igenom.

Med den nya höghastighetsporten från DAN-doors får marknaden en lösning som uppfyller alla dessa krav - och lite till.

”Vi investerar stora resurser på att utveckla lösningar som hjälper våra kunder att optimera och effektivisera sina verksamheter”, säger Kim Jensen, tillverkningschef på DAN-doors. ”Porten är utvecklad specifikt för att ersätta befintliga lösningar som antingen kräver en extra investering i en nattport eller som har för låg hastighet för att fungera som en effektiv lösning”.

Porten har en 100 mm termoduk isolerad med PE-skum LD25, som inte kan absorbera fukt och som motverkar köldbryggor. ”Vi har varit fast beslutna att skapa en lösning som uppfyller flera av våra kunders viktigaste behov”, menar tillverkningschefen och fortsätter: ”Normalt får du antingen en snabb port eller en isolerad port. Här får du båda. Detta innebär att kunderna kan investera i en enstaka enhet istället för två där det finns behov av både snabb öppningshastighet och isolering av frysrum. Och dessutom har porten en mycket hög kvalitet. Vi har naturligtvis testat den, kors och tvärs, och dessutom har den långtidstestats hos en kund där den användes i en av de hårdaste miljöer som den kan utsättas för. Och den har fortsatt att fungera - robust och frostfri”.

Och ytterligare en detalj... Portens patenterade lamellsystem är extremt tufft och hållbart, och klarar kraftiga kollisioner utan problem. Den är modulärt uppbyggd, så om den skulle skadas efter en särskilt våldsam kollision, slipper du driftstopp och den kan repareras snabbt.

Den nya AVR1001F ger 25% bättre isolering än den befintliga AVR0801F, som tas ur DAN-doors-sortimentet.

 

 

Framgångsrik verksamhet 2021

12 Oktober 2021

Spar Nord och BDO har valt 1.000 av de bäst presterande danska små och medelstora företag 2021 baserat på tillväxtskapande med stöd av en positiv finansiell utveckling.
DAN-doors A/S har fått utmärkelsen och är bland dessa företag 2021.

 

 

 

Att vi nu är bland de bäst presterande danska små och medelstora företag i Danmark är resultatet av ett starkt nätverk som vi är mycket tacksamma för. Vår styrelse och ägare, Spar Nord, våra leverantörer och våra kunder, som vi strävar efter att tillhandahålla den bästa rådgivningen och världens bästa och mest intelligenta dörrlösningar.

Ny partner i Stockholm

06 September 2018

 

Vänligen klicka HÄR för att läsa det officiella pressmeddelandet.

För mer information om vårt nya partnerskap, tveka inte att kontakta vår Business Unit Manager I Sverige, Nicklas Näsholm, 031-58 10 80 eller på mail, NN@DAN-doors.se

Introduction to the brand new AVR1601F

DAN-doors A/S always tries to live up to the high demands from the industry. The recent demand for energy saving solutions for freezer rooms, which also provides a quick a reliable opening speed, as led to the development of the AVR1601F.

 

The AVR1601F is equipped with two 80 mm isolated curtains, bound up with 3 layers of tarpaulin curtain without a bottom bar. As a safety measure the door is equipped with light grid in the opening, with dynamic blanking.

 

It also has an emergency handle, which ensures that the curtain can be rolled back to its position manually. The AVR1601F is more or less maintenance free, which ensures that the customer can focus on their own production flow.

 

The AVR1601F is characterized by its high isolation value, strong stainless steel construction, quick open/close cycle, stylish design and its high quality standalone function.

 

The vertical function also provides optimum space ratio for the freezer house, where the shelf space is of high significance, because the door only obtains space over the wall opening. The standalone function also ensures that the customer will be exempt from further investments in a high isolated sliding door.

 

If you want to know more about the advantages that a AVR1601F can offer your company, please feel free to contact us at any time on DD@DAN-doors.dk or on +45 87 93 87 00.

 

On the below link you can find a catalogue, and a video.

 

Catalogue - Video

DAN-doors har skrivit under kontrakt gällande det nya projektet Campus ÅS i Norge.

30 Oktober 2017


Campus ÅS är det största utbyggnaden i Universitets-sektorn i Norge. I första omgången skall DAN-doors leverera 400 ståldörrar för både invändigt och utvändigt bruk.
Utöver det skall DAN-doors också leverera skjutdörrar, rullportar och brandgardiner. En del av brandgardinerna är upp till 18m breda och drygt 4 m höga, och täcker ett område på 77m2.

 

 

 

 

Till invändiga kyl och frysrum levererar DAN-doors 35 st kyl och frysrumsdörrar i syrafast rostfritt stål.
Leveranser sker under 2018 och början av 2019.
Vill ni veta mer om projektet så är ni välkommen att kontakta oss på DD@DAN-doors.dk eller på telefon +45 87 93 87 00.

 

Du kan läsa mer om projektet HÄR

DAN-doors har tilldelats högsta kreditvärdighet

DAN-doors har tilldelats den högsta kreditvärdighet, AAA, på Bisnodes kreditvärderingssystem.

 

06 September 2017

 

 

”Kreditvärderingen har stor betydelse hos våra partners i Danmark såväl som i utlandet, Ratingen understryker, att DAN-doors A/S nu också från ett finansperspektiv är en långsiktig och pålitlig partner för både kunder och leverantörer”

 

Amdi S. Kjærgaard, Administrerende direktør

DAN-doors A/S kommer att deltaga på Chillventa mässan i Nürnberg d. 11 – 13/10 2016.

 

 

Chillventa mässan är en global mässa, som samlar branschfolk från kyl- ventilations- och isoleringsindustrin.
Mässan har i genomsnitt haft 30.000 besökare sedan starten 2008, och det förväntas att det kommer mer än 1000 utställare från hela världen, som delar med sig av sin expertis och innovativa tankar.
Önskar ni besöka vår monter på mässan finns vi i hall 9 , monter 516.

Du kan läsa mera om Chillventa HÄR

Varmt välkommen till en högisolerad snabbport

Den nya högisolerade snabbporten från DAN-doors är skräddarsydd för fryslager. Den sparar energi, säkerställer optimal logistik och minimerar utgifterna för underhåll

Det är inte många som låter ytterdörren stå öppen någon längre tid under vintern. Det blir snabbt kallt och det krävs tid och energi att få upp temperaturen igen.

Samma sak händer på frysanläggningar runtom i landet, med motsatt förtecken. Här gör man allt som är möjligt för att hålla kylan inne på lagret så att det inte krävs mycket resurser på att hålla temperaturen låg. Gaffeltruckar med varor måste dock kunna köra in och ut från lagret, vilket kräver inpassering genom portarna. Därför står portarna också i centrum när det handlar om att sänka energiförbrukningen på lagren.


Från minus till plus

Nu blir det mycket enklare att minimera köldförlusterna och energiomkostnaderna när det är nödvändigt att köra igenom portarna med varor. DAN-doors har utvecklat en ny högisolerad snabbport, som skapar optimala förhållanden på frys- och kyllager.

– Under hösten 2014 utvecklade vi den nya porten och vi har precis installerat den på Hørkrams frysdistributionslager i Hørning utanför Aarhus. Här har man uppfört ytterligare 8 000 kvadratmeter fryslager, och här har vi installerat och monterat snabbportarna mellan fryslagret och hallen för mottagning och avsändning av varor. Det betyder att det finns en temperaturskillnad på gott och väl 35 grader, med minus 25 grader på fryslagret och drygt 10 grader varmt i varuförsändelsen. Det ställer krav på portmaterialet som förbinder de två områdena och här ligger vår port helt i topp vad gäller isoleregenskaper, öppnings- och stängningshastigheter, säger DAN-doors försäljningschef Mads Borne.

 

Optimalt varuflöde

Han förklarar att snabbporten består av en flexibel 80 millimeter högisolerad portduk. Denna ger ett mycket lågt U-värde under 0,5 W/m2xK.

– Porten öppnar med en hastighet på upp till 2,0 meter per sekund och stänger på 3 sekunder. Därmed har man en port som minimerar den öppna tiden jämfört med traditionella skjutportar. Det betyder att man kan minska både drag och energiförluster och samtidigt skapa riktigt goda förhållanden för logistiken och de gaffeltruckar som körs in och ut från fryslagret. Gaffeltrucken slipper vänta på en långsam skjutport som tar 5–6 sekunder att öppna. Porten öppnar automatisk när trucken närmar sig och stänger snabbt igen. Här finns stora besparingar att göra på energiomkostnaderna, samtidigt som mycket väntetid kan elimineras vid portarna. Du får helt enkelt ett optimalt varuflöde, säger Mads Borne.


Stora energibesparingar

Det är också vad Hørkram har meddelat, förklarar Mads Borne. Cateringgrossisten levererar livsmedel till storkök och cateringföretag över hela landet. På frysdistributionslagret har man nu fått optimala förhållanden som sänker de årliga energiomkostnaderna betydligt.

– Vi har gjort tester med porten i fiskeindustrin hos ett företag på Nordjylland och portens egenskaper har nyligen genomgått provning i Tyskland. En skjutport i en miljö och med ett trafikflöde som det vi testade är öppen i snitt 900 timmar om året. Det sänker vi till 450 timmar med snabbporten, förklarar Mads Borne.
Hørkram är ett av de första företag som har investerat i porten. Hørkram och huvudentreprenören, Amatech, samarbetade inom det nya lagerbygget och det var Amatech som överbevisade Hørkram om fördelarna med snabbporten med snabbporten från DAN-doors.
Hørkram kunde se möjligheterna vilket ledde till att DAN-doors levererade fyra portar. Våra indikationer är att hela upplägget fungerar optimalt.

– Innan vi slöt avtalet gjorde vi beräkningar på besparingarna och visade möjligheterna att effektivisera logistiken med snabbportarna. Vi kunde visa att Hørkram kunde vänta sig en årlig besparing om 60 000 kilowatt per port. Den siffran är mycket märkbar, och eftersom portarna samtidigt ökar logistikflödet handlar det om en riktigt fördelaktig situation, kommenterar Mads Borne.


En flexibel port går inte sönder

Besparingarna ger portarna en återbetalningstid på maximalt tre år. Underhållskostnaderna är samtidigt minimala.

– Det riktigt smarta med porten är att den är mycket flexibel. Den körs längs rostfria profiler längs karmarna. Om den blir påkörd av en truck hoppar portduken bara ut ur karmen och kan snabbt sättas tillbaka utan att vare sig duken eller karmarna skadas. Hos Hørkram är man mycket nöjd med detta och ser det som en klar förbättring. Tidigare riskerades skador på skjutportarna vid påkörningar, vilket innebar dyra reparationer samtidigt som det var nödvändigt att hålla porten stängd under reparationen. Detta slipper man nu, eftersom truckföraren själv kan sätta tillbaka porten, säger Mads Borne. Han menar att det har varit ett stort intresse för porten och att DAN-doors har stora förväntningar på försäljningen av den.

– Vi har levererat till frysdistributionscentra i både Sverige och Tyskland. Hørkram gör ingen hemlighet av att vi ingår i planerna för deras utökade aktiviteter med kommande fryslager i Danmark. Med tiden kan porten mycket väl bli en bästsäljare. Orderboken är definitivt välfylld nu, säger Mads Borne.

 

Du hittar vår 80 mm isolerade rullport HÄR


NY FÖRSÄLJNINGSCHEF I NORGE FRÅN 1 JANUARI 2015

27. november 2014

Från och med 1 januari 2015 har Christian Kiledal utsetts till försäljningschef för DAN-DOORS i Norge.

Christian är 50 år och kommer närmast från DORMA där han har ansvarat för försäljning av lås och beslag till dörrbranschen i Norge, Island och de baltiska länderna.

Med över 30 års erfarenhet från låsbranschen i både producent- och grossistledet och med många års erfarenhet som leverantör till dörrbranschen kommer Christian att vara en viktig resurs för våra norska kunder. Han kommer att ansvara för utvecklingen av försäljningen i Norge, Island och Färöarna, och bidra till att DAN-DOORS blir en viktig aktör på marknaden för ståldörrar i dessa områden.

Christian bor i Lyngdal i Vest-Agder och har sin bas där, men han kommer samtidigt att vara ute hos kunderna i stor utsträckning. Han är gift med Tone och har 4 vuxna barn från tidigare äktenskap.