Menu
dagbdese

NYHETER

DAN-doors har tilldelats högsta kreditvärdighet

DAN-doors har tilldelats den högsta kreditvärdighet, AAA, på Bisnodes kreditvärderingssystem.

06 September 2017

 

 

”Kreditvärderingen har stor betydelse hos våra partners i Danmark såväl som i utlandet, Ratingen understryker, att DAN-doors A/S nu också från ett finansperspektiv är en långsiktig och pålitlig partner för både kunder och leverantörer”


Amdi S. Kjærgaard, Administrerende direktør

DAN-doors A/S kommer att deltaga på Chillventa mässan i Nürnberg d. 11 – 13/10 2016.

Chillventa mässan är en global mässa, som samlar branschfolk från kyl- ventilations- och isoleringsindustrin.

 

 
Mässan har i genomsnitt haft 30.000 besökare sedan starten 2008, och det förväntas att det kommer mer än 1000 utställare från hela världen, som delar med sig av sin expertis och innovativa tankar.
Önskar ni besöka vår monter på mässan finns vi i hall 9 , monter 516.

Du kan läsa mera om Chillventa HÄR

Varmt välkommen till en högisolerad snabbport

Den nya högisolerade snabbporten från DAN-doors är skräddarsydd för fryslager. Den sparar energi, säkerställer optimal logistik och minimerar utgifterna för underhåll

Det är inte många som låter ytterdörren stå öppen någon längre tid under vintern. Det blir snabbt kallt och det krävs tid och energi att få upp temperaturen igen.

Samma sak händer på frysanläggningar runtom i landet, med motsatt förtecken. Här gör man allt som är möjligt för att hålla kylan inne på lagret så att det inte krävs mycket resurser på att hålla temperaturen låg. Gaffeltruckar med varor måste dock kunna köra in och ut från lagret, vilket kräver inpassering genom portarna. Därför står portarna också i centrum när det handlar om att sänka energiförbrukningen på lagren.


Från minus till plus

Nu blir det mycket enklare att minimera köldförlusterna och energiomkostnaderna när det är nödvändigt att köra igenom portarna med varor. DAN-doors har utvecklat en ny högisolerad snabbport, som skapar optimala förhållanden på frys- och kyllager.

– Under hösten 2014 utvecklade vi den nya porten och vi har precis installerat den på Hørkrams frysdistributionslager i Hørning utanför Aarhus. Här har man uppfört ytterligare 8 000 kvadratmeter fryslager, och här har vi installerat och monterat snabbportarna mellan fryslagret och hallen för mottagning och avsändning av varor. Det betyder att det finns en temperaturskillnad på gott och väl 35 grader, med minus 25 grader på fryslagret och drygt 10 grader varmt i varuförsändelsen. Det ställer krav på portmaterialet som förbinder de två områdena och här ligger vår port helt i topp vad gäller isoleregenskaper, öppnings- och stängningshastigheter, säger DAN-doors försäljningschef Mads Borne.

 

Optimalt varuflöde

Han förklarar att snabbporten består av en flexibel 80 millimeter högisolerad portduk. Denna ger ett mycket lågt U-värde under 0,5 W/m2xK.

– Porten öppnar med en hastighet på upp till 2,0 meter per sekund och stänger på 3 sekunder. Därmed har man en port som minimerar den öppna tiden jämfört med traditionella skjutportar. Det betyder att man kan minska både drag och energiförluster och samtidigt skapa riktigt goda förhållanden för logistiken och de gaffeltruckar som körs in och ut från fryslagret. Gaffeltrucken slipper vänta på en långsam skjutport som tar 5–6 sekunder att öppna. Porten öppnar automatisk när trucken närmar sig och stänger snabbt igen. Här finns stora besparingar att göra på energiomkostnaderna, samtidigt som mycket väntetid kan elimineras vid portarna. Du får helt enkelt ett optimalt varuflöde, säger Mads Borne.


Stora energibesparingar

Det är också vad Hørkram har meddelat, förklarar Mads Borne. Cateringgrossisten levererar livsmedel till storkök och cateringföretag över hela landet. På frysdistributionslagret har man nu fått optimala förhållanden som sänker de årliga energiomkostnaderna betydligt.

– Vi har gjort tester med porten i fiskeindustrin hos ett företag på Nordjylland och portens egenskaper har nyligen genomgått provning i Tyskland. En skjutport i en miljö och med ett trafikflöde som det vi testade är öppen i snitt 900 timmar om året. Det sänker vi till 450 timmar med snabbporten, förklarar Mads Borne.
Hørkram är ett av de första företag som har investerat i porten. Hørkram och huvudentreprenören, Amatech, samarbetade inom det nya lagerbygget och det var Amatech som överbevisade Hørkram om fördelarna med snabbporten med snabbporten från DAN-doors.
Hørkram kunde se möjligheterna vilket ledde till att DAN-doors levererade fyra portar. Våra indikationer är att hela upplägget fungerar optimalt.

– Innan vi slöt avtalet gjorde vi beräkningar på besparingarna och visade möjligheterna att effektivisera logistiken med snabbportarna. Vi kunde visa att Hørkram kunde vänta sig en årlig besparing om 60 000 kilowatt per port. Den siffran är mycket märkbar, och eftersom portarna samtidigt ökar logistikflödet handlar det om en riktigt fördelaktig situation, kommenterar Mads Borne.


En flexibel port går inte sönder

Besparingarna ger portarna en återbetalningstid på maximalt tre år. Underhållskostnaderna är samtidigt minimala.

– Det riktigt smarta med porten är att den är mycket flexibel. Den körs längs rostfria profiler längs karmarna. Om den blir påkörd av en truck hoppar portduken bara ut ur karmen och kan snabbt sättas tillbaka utan att vare sig duken eller karmarna skadas. Hos Hørkram är man mycket nöjd med detta och ser det som en klar förbättring. Tidigare riskerades skador på skjutportarna vid påkörningar, vilket innebar dyra reparationer samtidigt som det var nödvändigt att hålla porten stängd under reparationen. Detta slipper man nu, eftersom truckföraren själv kan sätta tillbaka porten, säger Mads Borne. Han menar att det har varit ett stort intresse för porten och att DAN-doors har stora förväntningar på försäljningen av den.

– Vi har levererat till frysdistributionscentra i både Sverige och Tyskland. Hørkram gör ingen hemlighet av att vi ingår i planerna för deras utökade aktiviteter med kommande fryslager i Danmark. Med tiden kan porten mycket väl bli en bästsäljare. Orderboken är definitivt välfylld nu, säger Mads Borne.

 

Du hittar vår 80 mm isolerade rullport HÄR


NY FÖRSÄLJNINGSCHEF I NORGE FRÅN 1 JANUARI 2015

27. november 2014

Från och med 1 januari 2015 har Christian Kiledal utsetts till försäljningschef för DAN-DOORS i Norge.

Christian är 50 år och kommer närmast från DORMA där han har ansvarat för försäljning av lås och beslag till dörrbranschen i Norge, Island och de baltiska länderna.

Med över 30 års erfarenhet från låsbranschen i både producent- och grossistledet och med många års erfarenhet som leverantör till dörrbranschen kommer Christian att vara en viktig resurs för våra norska kunder. Han kommer att ansvara för utvecklingen av försäljningen i Norge, Island och Färöarna, och bidra till att DAN-DOORS blir en viktig aktör på marknaden för ståldörrar i dessa områden.

Christian bor i Lyngdal i Vest-Agder och har sin bas där, men han kommer samtidigt att vara ute hos kunderna i stor utsträckning. Han är gift med Tone och har 4 vuxna barn från tidigare äktenskap.

Our company is credit worthy according to Bisnode’s credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.